Tarih 10.09.2010 Saat 20:33:09
Üye Adı: 
Şifre: 

Üyelik İçin Tıklayın
 Son 2 Konu + Son Gönderilen 60 Mesaj
 Kapatıyoruz!
Son cevap: Gorkem

HP Touchsmart 600
Son cevap: Droogie

Kapatıyoruz!
Son cevap: Gorkem

HP Touchsmart 600

Suns-Blazers Eşleşmesi
Son cevap: ihatesarver

Boston-Miami Eşleşmesi
Son cevap: saurian

Sonisphere 2010

Sezon Ödülleri Tahmini 09-10
Son cevap: ihatesarver

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası
[ Sayfalar:1 - 2 ]
Son cevap: bayjordan

NBAKolik'le Nasıl Tanıştınız?

NBA'den ince detaylar...
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 ]
Son cevap: Flash

Yarışma
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 9 ]

Basketbol ile ilgili yayınlar
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 6 ]
Son cevap: gorkemwadejames

Nerede Bulabilirim?
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 5 ]
Son cevap: godmin

NBAKoLik.com Yazı ve Yazarları
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 13 ]
Son cevap: cenky79

BEKO Basketbol Ligi

Nets - Takım Analizleri
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 7 ]
Son cevap: goalmen

Rockets - Takım Analizleri
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 16 ]

Güldüren Şeyler
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 7 ]
Son cevap: pelinkasapoglu

Nuggets - Günün Maçı ...
Son cevap: huseyinkoc

Knicks - Günün Maçı ...
 Son Kayit Olan Üye
Forumda 2169 üye kayıtlı.

En yeni üyemiz:
rumeysa*
1993
Karaman
Tutmuyorum
 Forum AnaSayfa + NBA + NBA hakkında bilmek istedikleriniz?
 Gönderen Konu  
 Droogie
 Fo Fo Fo!!!
Bağlı değil

Gönderilen Tarih:29.05.2007 ve Saat:19:39:12

NBA hakkında aklınıza gelebilecek her türlü soruyu bu konu altından sorabilirsiniz? Elimizden geldiğince cevap vermeye çalışalım...

Salary cap ve kurallar hakkındaki sorularınızı bu linkte sorunuz

Son düzenleme: Droogie (Tarih: 23.12.2008 / Saat: 01:37:36)

Gönderenler Mesajlar
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:29.06.2007 ve Saat:23:47:55
1) Sanırım hem bir federasyon gibi, hem de özellikle mali olaylarda bir şirket gibi davranıp şirketin(ligin) çıkarlarını her koşulda gözeten bir yapısı var. Sanırım NBA sistemine bulunacak en uygun isim "holding"dir. Tüm takımlar şirkettir ve bir holding çatısı altında toplanırlar. İşte bu holding NBA'dir. Biliyorsunuz NBA'in en yetkili adamı David Stern'ün unvanı "commissioner", öğrendiğime göre commissioner'lar sözkonusu ligdeki takımlarının sahipleri tarafından belirlenirmiş. Bu da holdingin CEO'su gibi birşey sanırım. Yalnız şöyle bir farkla, holdinglerde CEO son kararı verir ama şirketin bir sahibi vardır. NBA'de bir sahip yoktur, sahip takımların kendisidir. Yetki alanı olarak "başkanlık"tan çok farkı yokmuş aslında. Commissioner uygulamasına ilk olara beyzbol ligi geçmiş ve NBA 1967'de bu sisteme geçmiş. Commissioner aslında bir nevi kral gibi, yani ligi ilgilendiren her konuda son söz onlara ait oluyor. Ama onlar da takım sahipleri tarafından seçildikleri için bindikleri dalı kesmiyorlar ve sahiplerin, oyuncuların vs. isteklerini kulak ardı edemiyorlar(bkz. top olayı). Şimdiki sahipler Stern memnun olmazlarsa onun yerine başka birini geçirebilirler. Çünkü Stern de bulunduğu mevkiye wikipedia'nın deyimiyle "coup d'etat", yani darbeyle geldi. Larry O'Brien postalandı. Şimdi sahipler çıkıp Stern'ün yerine başka birini getirmeye kalkarlar mı, imkansız. Çünkü Stern tam sahiplerin isteyeceği türden bir commissioner bence. Yeri gelmişken, Stern NBA tarihindeki 4. başkan/commissioner'dır.

2)İlk kim uyguladı bilmiyorum ama NBA'de alan savunmasına 2001-02 sezonundan itibaren izin verildi. Ama oyundaki dinamikliği azaltmamak için savunma üç saniyesi kuralı çıkardılar ki savunmadaki hayvan uzun pota altına kamp kurmasın diye.

Güzinello abi naçizane bilgisiyle ama derin araştırmacılığıyla sorularını yanıtlamaya kasmaya devam edecek. 

Son düzenleme: tamburello (Tarih: 29/06/2007 / Saat: 23:49:21)
 Yukarı Dön
 Bubba_Chuck

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:05.07.2007 ve Saat:12:55:05
NBA'de aktif oyuncular içinde smaç basamayan var mı?
 Yukarı Dön
 William
 Kaizer Soze
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:05.07.2007 ve Saat:13:39:53
Nash basamaz heralde.Boykins malum.Brevin Knight.Aklıma gelenler bunlar.Vardır bi 15.

Drink up, me hearties    Yo ho
 Yukarı Dön
 William
 Kaizer Soze
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:05.07.2007 ve Saat:13:53:38
Youtube da short dunkers diye bi video var.Orda Earl Boykins yazıyo ama videoda smaç yok.Alttaki yorumlarda da yazmışlar zaten,Boykins cannot dunk falan diye.Bide bilgisayar oyunlarında dunk ratingini yükseltip basmışlar heralde.Koymuşlar youtube'a.Gerçekten Basmışsa izlemeyi isterdim.

Drink up, me hearties    Yo ho
 Yukarı Dön
 thrashers

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:05.07.2007 ve Saat:14:13:43
Yapma abi Nash basamaz falan o kadar da değil Boykins'in de çokda güzel basmışlığı vardır. Bildiğim kadarıyla Brevin Knight hiç basamamış onun haricinde 1 oyuncu daha vardı sanırım.

Hamamböceğini takip edeceksin! Hamamböceği hizla bir istikamete doğru yol alırken, hiçbir engelle karşilaşmamasına rağmen aniden durur ve bambaşka bir yöne doğru koşmaya başlar. Bunun nedenini çözdün mü kadınları da anladın demektir.

Yukarı Dön
 nevermind

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:05.07.2007 ve Saat:14:50:36
Boykins bir antreman sırasında basmıştı onu hatırlıyorum ben de. Brevin Knight'ın dışında Dan Dickau basamıyor diye hatırlıyorum.

40. yılımızda gümbür gümbür..
 Yukarı Dön
 klasiko

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:13.07.2007 ve Saat:23:14:58
Benim izin verirseniz bir sorum daha var. Şimdi aklıma geldi. Pick and Roll da denilen oyun sistemi ilk Nba'e ne zaman ve nasıl geldi ?. Ya da Dünya'da ilk nerede çıktı. Teşekkür ederim.

wikipedia'da pick and roll'ün tarihçesi yok ama kullanım alanları ve faydalarını içeren bir yazı var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pick_and_roll -
tamburello

Son düzenleme: Droogie (Tarih: 23.12.2008 / Saat: 01:06:13)
 Yukarı Dön
 pistol_pete_maravich

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:14.07.2007 ve Saat:00:01:05
sanırım nba kurulduğundan beri.çünkü Red Auerbach'in oyun sisteminde vardı yanlış hatırlamıyor isem.

Son düzenleme: Droogie (Tarih: 14.07.2007 / Saat: 00:16:46)
 Yukarı Dön
 wallace_artvin
 Misafir
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:14:19:24
Nba Hall Of Fame listesi rica edeyim
 Yukarı Dön
 Droogie
 Fo Fo Fo!!!
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:14:24:31
Buyrunuz

Yukarı Dön
 pistol_pete_maravich

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:15:15:59
benim bir sorum olacak. nba da kişisel olarak ilk resmi spor malzemesi sponsor anlaşması hangi marka ve hangi oyuncu arasında gerçekleşti. örneğin ıverson-reebok,kobe-nike,jason williams-and1,kg-adidas ...gibi
 Yukarı Dön
 Droogie
 Fo Fo Fo!!!
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:16:03:29
Araştırdığım kadarıyla geçmiş zamanlarda

1984 = Nike signs Michael Jordan to an endorsement contract. The first model of his signature shoe, the Air Jordan, originally is banned by the NBA, drawing a tremendous amount of publicity.

Birde 1991 senesinde Johnson'ın AIDS olduğunu açıklaması ile fesh edilen bir anlaşması var. Ama şuanda gördüğüm kadarıyla ilk anlaşma Jordan'ınki.

Yukarı Dön
 canatb
 Bu herif bi aralar iyi şut sokuyodu lan
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:16:59:16
Bi de hikaye vardı sanırım aktarayım:1992 olimpiyatlarında ABDnin milli takımı Converse giymektedir ama Magic Nikela anlaşmalıdır ve Johnson Converse ayakkabıları bayrakla örterek çıkar seramoniye. Bizde bi adam bayrağa bassa katledilir orda tepki gelmedi mi acaba?
 Yukarı Dön
 pistol_pete_maravich

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:17:15:37
beyler bende baya bir araştırdım yaklaşık bir saat. inşallah doru çıkar.neyse.

ilk kişisel sponsorluk anlaşması 1969'da adidas ile pete maravich ile olmuş.ve adına ilk ayakkabı çıkarılan oyuncuda o.(vay be... keşke o ayakkabılar buralardaki adidaslarda da olsa...) hatta bu ayakkabılardan birisi nba live 06 ve 07 de var.

ilgili link: http://www.adidas.com/campaigns/pistolpete/content/
 Yukarı Dön
 Droogie
 Fo Fo Fo!!!
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:17:42:08

Alıntı: pistol_pete_maravich (20.06.2007 22:55:50)
bir sorum olacak ncaa nasıl bir lig? bazılarılarına göre nba'dan daha zevk verici bir lig diye olarak söyleniyor(erman kunter) peki nasıl bir lig bu ncaa? peki ncaa'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu kim?

Alıntı: pistol_pete_maravich (16.06.2007 15:36:43)
benim bir sorum olacak bildiğimiz üzere nba da bir maçta en fazla sayı atan oyuncular wilt chamberlain sonrasında kobe ondan sonra david thomson geliyor.peki nba da bir maçta en fazla sayı atan beyaz oyuncu kimdir ?kaç sayı?

Alıntı: pistol_pete_maravich (21.06.2007 00:18:03)
peki ncaa lerde en yüksek ppg. petemaravich demi lary bird de mi?lary bird ise kaç ppg?

Alıntı: pistol_pete_maravich (17.07.2007 15:15:59)
benim bir sorum olacak. nba da kişisel olarak ilk resmi spor malzemesi sponsor anlaşması hangi marka ve hangi oyuncu arasında gerçekleşti. örneğin ıverson-reebok,kobe-nike,jason williams-and1,kg-adidas ...gibi

Bak Pistol eğer bu konuyu soru cevap yarışması gibi anladıysan öyle olmadığını ben anlatayım. Yukarıdakilerinde hepsinin cevabı Maravich olduğu için kasıtlı olarak şu şekil sorular sorduğunu düşünmeye başladım. Madem araştırıp öğrenecek meziyete sahipsin burda sormana gerek yok dimi? Bizde boşu boşuna uğraşmayalım.

Endorsement DEAL olarak birşey yazmıyor Pistol ile ilgili internette. Zaten o sitede de Maravich Adidas giyerdi gibisinden bir zımbırtı var. Yazılı bir anlaşma söz konusu değil.

Yukarı Dön
 dirkformvp

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:17:42:26

Alıntı: canatb (17.07.2007 16:59:16)
Bi de hikaye vardı sanırım aktarayım:1992 olimpiyatlarında ABDnin milli takımı Converse giymektedir ama Magic Nikela anlaşmalıdır ve Johnson Converse ayakkabıları bayrakla örterek çıkar seramoniye. Bizde bi adam bayrağa bassa katledilir orda tepki gelmedi mi acaba?

yanlışın olmasın benim aklımda kalan Dream Team'in sponsporu reeboktı.Bayrakla örten şahıs ise Jordan'dan başkası değildi sanki
 Yukarı Dön
 canatb
 Bu herif bi aralar iyi şut sokuyodu lan
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.07.2007 ve Saat:18:29:32
Şimdi hatırladım.(markalar aklımda değil) Jordanın hayat hikayesinde okumuştum Jordan da Magic de yapmış ama Magicin son dönemleri olduğu için kimsenin ilgisini Jordan gibi çekmemiş.
 Yukarı Dön
 pistol_pete_maravich

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:18.07.2007 ve Saat:15:05:22
benim bir sorum olacak. Kareem Abdul-Jabbar yani eski adı ile Lew Alcindor neden birden bire müslüman oldu? peki bu olaya a.b.d basınının büyük bir tepkisi oldu mu?
 Yukarı Dön
 dirkformvp

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:18.07.2007 ve Saat:15:32:51

valla sen sorduysan kesin pete maravich'in parmağı vardır bu işte ama geçerli cevabı tamburello verecektir gereken lafı memet sokcaktır

baba süpersin ya - nevermind

Üşenmedim araştırdım fakat hüsrana uğradım maravich'in parmağı yokmuş.Adam her daim ırkçılıktan nefret edermiş bu yüzden Malcolm X'in kitaplarına vermiş kendisini ve Malcolm X'in Mekke'ye gidip İslam'ın her renkten insanı benimsediğini 1966 yılında otobiyografisinde yazdıktan sonra bu kitabı Lew Alcindor okumuş bayağı etkilenmiş.Ayrıyetten kolej yıllarında "Muhammad Speaks"  adındaki gazeteyi okurmuş.Kısaca nedeni ırkçılıkmış.

Okuduğum kadarıyla insanlar doğal olarak din değiştirmesine laf yapmamışlar ancak ismini değiştirince hır gür çıkmış.Kareem fazla kaale almamış,kulak tıkamış eleştirilere işini yapmaya çalışmış zaten ne kadar iyi yaptığını biliyoruz-dirkformvp

Son düzenleme: dirkformvp (Tarih: 18.07.2007 / Saat: 16:24:05)
 Yukarı Dön
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:18.07.2007 ve Saat:19:54:58
dirkformvp'ye teşekkür ederim beni karar mercisi kıldığı için Sağolsun varolsun.

Abdul Jabbar konusuna ben de baktım ama pek birşey bulamadım. O yıllarda Müslümanlıktan ziyade zencilik tepki görüyordu. Bu ezilen zenciler arasında köklere dönüş düşüncesiyle birlikte Müslümanlık çok çabuk yayıldı. Kareem'in dediğine göre onun büyük dedeleri Müslüman kölelermiş. Kareem'e çok büyük bir tepki gelmemiş anlaşılan, çünkü o Müslüman olduğunda (1971), zencilerle beyazların "savaşı" küllenmeye başlamıştı. Bir de isim değişikliğini Milwaukee'yle şampiyonluk yaşadığktan bir gün sonra açıklaması da bayağı ses getirmiş olmalı.

Bir de Kareem'in çok agresif bir insan olmaması, olayı kutuplaşmaya götürmemesi ve tabii ki daha o yıllarda bile bir efsane olma yolunda ilerlemesi kamuoyunda kabul edilmesini kolaylaştırmış olmalı. Bir tepkisi varsa bile onu asla Mahmoud Abdul Rauf gibi göstermezdi.
 Yukarı Dön
 Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
 Forum AnaSayfa + NBA + NBA hakkında bilmek istedikleriniz?