Tarih 10.09.2010 Saat 20:30:16
Üye Adı: 
Şifre: 

Üyelik İçin Tıklayın
 Son 2 Konu + Son Gönderilen 60 Mesaj
 Kapatıyoruz!
Son cevap: Gorkem

HP Touchsmart 600
Son cevap: Droogie

Kapatıyoruz!
Son cevap: Gorkem

HP Touchsmart 600

Suns-Blazers Eşleşmesi
Son cevap: ihatesarver

Boston-Miami Eşleşmesi
Son cevap: saurian

Sonisphere 2010

Sezon Ödülleri Tahmini 09-10
Son cevap: ihatesarver

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası
[ Sayfalar:1 - 2 ]
Son cevap: bayjordan

NBAKolik'le Nasıl Tanıştınız?

NBA'den ince detaylar...
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 ]
Son cevap: Flash

Yarışma
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 9 ]

Basketbol ile ilgili yayınlar
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 6 ]
Son cevap: gorkemwadejames

Nerede Bulabilirim?
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 5 ]
Son cevap: godmin

NBAKoLik.com Yazı ve Yazarları
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 13 ]
Son cevap: cenky79

BEKO Basketbol Ligi

Nets - Takım Analizleri
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 7 ]
Son cevap: goalmen

Rockets - Takım Analizleri
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 16 ]

Güldüren Şeyler
[ Sayfalar:1 - 2 - 3 . . . 7 ]
Son cevap: pelinkasapoglu

Nuggets - Günün Maçı ...
Son cevap: huseyinkoc

Knicks - Günün Maçı ...
 Son Kayit Olan Üye
Forumda 2169 üye kayıtlı.

En yeni üyemiz:
rumeysa*
1993
Karaman
Tutmuyorum
 Forum AnaSayfa + Dünya Basketbolu + BEKO Basketbol Ligi
 Gönderen Konu  
 sleazy
 yine kayboldu...
Bağlı değil

Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:00:44:55
Bildiğiniz gibi Türkiye Basketbol Ligi imzalanan anlaşma ile lig "BEKO Basketbol Ligi" adıyla oynanacak. Kimileri elde edilen sponsorluk gelirinin yüzde 90 nının klüplere dağıtılacak olmasına sevinirken kimileride ligin isminin değiştirilmiş olmasından dolayı üzgün... Ülkemizde futbol ve voleyvol liglerinin isimleride değiştirilmişken siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce ligin daha iyi yerlere gitmesi adına iyi bir karar mı yoksa ligin adı yine Türkiye olarak kalmalı mı diyorsunuz?

Son düzenleme: Droogie (Tarih: 20.06.2007 / Saat: 22:02:54)

Gönderenler Mesajlar
 AutomaticKalashnikov
 Misafir
 Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:17:21:02
Sadece maddi sıkıntı çeken takımlar için avantajlı olcaktır bence...Yine de alnına paranın fazla olacağını sanmıyorum..Tabi o takımlar için..
Bu arada BBL hakkında bir sorum vardı.Cevaplarsanız sevinirim.Basketbol takımlarında da yabancı kontenjanı var mı?
 Yukarı Dön
 kobiwankenobi
 Misafir
 Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:19:24:50
Gelir getirecek olması açısından bence böyle olması daha iyi.Belki ligin adında Türkiye geçmiyecek ama bu şekilde Türkiye basketbol'u gelişecek...
 Yukarı Dön
 dirkformvp

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:20:38:32
ya zaten ne varsa Koç grubunda var sağolsunlar her konuda ülkeye destek oluyorlar
 Yukarı Dön
 thrashers

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:21:10:00
Maddi sıkıntılar yüzünden ligden çekilen takımları düşünürsek pek de yanlış bir karara benzemiyor.

Hamamböceğini takip edeceksin! Hamamböceği hizla bir istikamete doğru yol alırken, hiçbir engelle karşilaşmamasına rağmen aniden durur ve bambaşka bir yöne doğru koşmaya başlar. Bunun nedenini çözdün mü kadınları da anladın demektir.

Yukarı Dön
 sleazy
 yine kayboldu...
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:06.10.2006 ve Saat:21:42:43

Fatih reklam yapmıyalım abi tamam sende bir koçlu olabilirsin ama şunun şurasında bir ayını doldurmadan bize artistlik yapıyorsun

bu arada benim görüşüm ise ben kararsızım. aslında maddi konudan fena olmadı  ama futbol liginde olduğu gibi başında bir Türk kelimesi geçmeliydi... Yada en azından Beko Türk Basketbol ligi gibi birşey uydurulabilirdi. sonuçta ne olursa olsun buradan bir sonuç çıkıyorki Türkiye de basketbola verilen değer ve önem.. dolmayan salonlar, desteklenmyen klüpler, sponsor olmadığı için 1.lige çıkamyan veya ligten çekilen klüpler... olan bizim basketbolumuza oluyor...

birde düşünün NBA in adının satıldığını. mesela ABC Amerikan ulusal ligi

Yukarı Dön
 jermaine_oneal
 Misafir
 Gönderilen Tarih:27.01.2007 ve Saat:08:45:12

yukarıda bir arkadaş yabancı sınırını sormuş ligimizdeki.ligimizde 3+1+1 sistemi var yabancılar konusunda.yani ilk beşinizde en fazla 3 adam bulundurabiliyorsunuz.eğer böyle yaparsanız 1 tane daha 12de adam bulundurabiliyorsunuz.tabi ilk beşte 2 tane ise bu sayı benche de 2 tane koyabiliyorsunuz.1 tane de 12'ye giremeyen yabancı bulundurabiliyorsunuz.Fenerbahçe Ülker'den örnek vereyim.

İlk beşte Kaspars Kambala,Damir Mrsic ve Will Solomon var.
Yedekte Ira Joe Clark var.
12 dışında ise Eddie Basden var.

sanırım örnek daha rahat açıklamıştır.

Beko Basketbol Ligi konusunda ise Sleazy abiye katılıyorum.Türkiye'nin içinde geçmesi daha da güzel yapardı bu organizasyonu.Ama yine de güçsüz kulüplerin bundan para kazanması güzel.

Yukarı Dön
 scontri
 Misafir
 Gönderilen Tarih:28.01.2007 ve Saat:18:15:22
geçen yıllara göre çok daha iyi olduğu kesin...sene başında fbülker - efes kapışır derken tt'nin de potaya girmesi süper oldu. Arkadan bjk, banvit ve gs'nin de gelmesiyle zevkli 1 ikinci yarı ve play-off serileri bizleri bekliyo bence...Ligin adının değişmesi ise maddi yardım sağlaması açısından bence geerkli 1şey, 1 zararını goremiorm
 Yukarı Dön
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:29.01.2007 ve Saat:03:30:09
Burada önemli olan konu ligin isminin satılması kadar, yöresel kulüplere o yörenin önemli şirketlerinin de destek vermesidir. Bunun en güncel örneği Bandırma Banvitspor'dur, geçmişte büyük başarılar yaşamış Tofaş, bir zamanlar Kayseri'de bulunan Meysuspor, hatta bizim yetişemediğimiz zamanlardan kalma Paşabahçe, Eczacıbaşı, Gaziantep Beslenspor gibi takımlar da bulundukları yerlerde basketbolun tanınıp gelişmesine katkıda bulundular. Eğer yöreye iyi yatırım yapılıp yapılarak taraftar tribüne çekilir ve kurulacak basketbol okullarıyla yörenin gençleri takımların altyapısına kazandırılırsa, bu işten herkes karlı çıkar.

Ayrıca yabancı sınırlaması hakkında da herkesin fikrini merak ediyorum. Azaltılmalı mı, sınırlama tamamen kaldırılmalı mı? Neler düşünüyorsunuz?

Ben açıkçası yabancı sınırının bu haliyle kalmasını, mümkün olursa da 3+1'e geri dönülmesini isterdim. Engin Özerhun yenildikleri TAU maçının ardından yabancı sınırının kalkması gerektiğini, TAU'da hiç İspanyol olmadığını söylemişti. Sonra da İspanya'nın Dünya Şampiyonu oluşundan bahsetmişti. Yalnız şöyle bir nokta vardı, şampiyon İspanya takımında TAU'dan oyuncu yoktu ama 2 tanesi hariç hepsi İspanya Ligi'nde oynayan ve takımlarında çok önemli görevler alan oyunculardı.

Örneğin Barcelona başkanı olsanız, elinizde Juan Carlos Navarro gibi bir adam varken bir Amerikalı garda ihtiyaç duyar mısınız? Şampiyon İspanya'da nerdeyse bütün oyuncular takımlarının yıldızı olmuşken, yabancılar da genellikle rol oyuncusu, ya da 2. en önemli oyuncuyken yabancı sınırının bir zararı yok. Ama Türkiye'deki gibi sayı krallığının ilk bilmemkaç sırasını yabancılar parsellediyse suçu başka yerlerde aramak gerekiyor.

Dahası, İspanya AB üyesi olduğu için yabancı sınırı getirilse bile TAU gibi takımlar bundan çok fazla etkilenmez. Bunun nedeni ise kadrolarındaki çoğu yabancı oyuncunun Güney Amerika'dan gelmesi, ve bunların çok rahat bir şekilde Avrupa ülkelerinden bir pasaport alması. Bildiğim kadarıyla Güney Amerikalı oyuncular genellikle Avrupa'dan göç eden ailelerin çocukları olduklarından, bu kan bağlarını ispat ederek kolaylıkla bu ülkeden pasaport alabiliyorlar. Mesela Arjantin'li Luis Scola İspanyol pasaportuyla oynuyor, Prigioni İtalyan, zamanında Walter Herrmann Alman pasaportuyla oynuyordu. Kadrolarındaki Türklerin de mahkemeye başvurmaları halinde İspanyol statüsünde oynayabilecekleri örneklerle kanıtlandı(örn Rüştü Reçber). Bu durumda TAU kadrosunda aslında tek bir yabancı var, o da ABD'li Fred House.

Yazı biraz başka konulara kaydı, ancak demek istediğim adamlar yabancı sınırı olsa bile çok rahat transfer yapabilecek konumdalar. Türkiye AB'ye girmediği sürece yabancı sınırını kaldırmak biraz sakat görünüyor. O takımların konumunu Türk takımlarıyla karşılaştırmak ise daha da sakat.
 Yukarı Dön
 SONoftheSUN
 Yuta Tabuse Fan
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:29.01.2007 ve Saat:15:19:15
bence aynen bırakılmalıdır. aslında bu 3+1+1 kuralı sadece Euroleauge'de oynayan Efes ve Ülker (artık Fenerbahçe) için getirildi gibi zaten diğer takımların böyle bir lüksü yok. onlar içinde iyi oluyor en azından kadrolarını biraz daha güçlendirmiş oluyorlar. Yabancı sınırlamasının kaldırılması Türk basketbolunu çok kötü etkileyecektir. tüm takımlar 6.-7. sınıf amerikalılara yönlenecek, ligimiz basketbol bilgisinden yoksun zıplak ''yıldız''larla dolacaktır. aslında şu anda bile neden basketbol bilgisi yüksek-maliyeti düşük Avrupalılar'a yönelinmiyor anlamıyorum. hem böylece genç basketbolculara daha iyi örnekler sunulmuş olunur. örnek vermek gerekirse ben ıra clark yerine prkaçin'i tercih ederim.

say what you want about the Phoenix... undersized, not enough D, all flash, too many threes,  it's all part of the plan: EYES ON THE PRİZE  

Yukarı Dön
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:29.01.2007 ve Saat:17:23:11
Dediklerine katılıyorum Yiğit, yalnız sadece sen değil eminim Aydın Örs de elinde Prkacin gibi bir oyuncunun bulunmasını Ira Clark'a tercih ederdi. Hatta dünya üzerindeki herkes böyle tercih yapardı. Çünkü Prkacin basketbol zekası her şekilde tavan yapmış tam bir kurt, Avrupa'da ondan daha akıllı pivot belki sadece Nikola Vujcic olabilir. Prkacin türü oyuncu bulmak çok çok zor, Ira Clark'ların ise bini bir para.
 Yukarı Dön
 sleazy
 yine kayboldu...
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:31.01.2007 ve Saat:11:00:47
Ira clark ı prkacin varken tartışmak söz konusu bile olamaz bana göre. Prkacin i görüyoruz maçlarda. artık az süreler bile alsa sadece durduğu yerden hem takımı yönlendirebiliyor hemde takımını ateşliyebiliyor. bence prkacin efes için bir hazine değerinde.

yabancı sınırı hem futbolda hemde basketbolda sıklıkla tartışılıyor. fakat hiç bir klüp kaliteli yabancı getirmiyor sonrada sınır kaldırılsın diyor. Fenerbahçe ülkerde kaliteli kaç tane yabancı var. tamam bir solomon olabilir onun dışında? sen getir avrupanın en iyi oyuncularını kadronda yer kalmasın sonra hakkın olur sınır kaldırılsın diye... Yoksa sınır kaldırılsa zaten ülkemiz kalitesiz yabancı oyunu kaynıyor bu sefer iyice ligimiz kalitesizleşir... bence bu haliyle kalması daha doğru. ayrıca neden biz yabancı ülkelere özeniyoruzki.. bizim onlardan bir farkımız olsa olmazmı?

Yukarı Dön
 kobe_bryant18
 Misafir
 Gönderilen Tarih:07.02.2007 ve Saat:06:40:55
Sonuçta isimden takımlar bir pay alıyor büyük takımlar değilde küçük takımlar için büyük bir kazanç olabilir tabi ki bende Türkiye Basketbol Ligi olmasını istiyorum ama takımlar ondan kazandıkları parayla transfer yapıyolar ligimizinde bu sene ki çekişmesi ortada bu yüzden takımlara katkısı olduğu için Beko Basketbol Ligi olarak kalması daha uygun
 Yukarı Dön
 san_kabus
 Misafir
 Gönderilen Tarih:08.02.2007 ve Saat:02:01:49
Galatasaray Cafe Crown, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni zor geçti. Maça müthiş başlayan Cim-Bom, Tufan ve Fitch'in üst üste üçlükleriyle ilk periyodu 31 - 13, devreyi de 49 -29 önde tamamladı.
Üçüncü çeyrekte Mersin farkı altı sayıya (58-52) indirdi. Burak ve Mitchell'ın üçlükleriyle direnen Galatasaray, maçı zor da olsa 75 - 71 kazanarak 13. galibiyetini elde etti.

HAKEMLER: Fatih Dalay, Halil Baldemir, Alper Özgök
GALATASARAY CAFE CROWN: Mitchell (7) 15, Tufan (7) 13, Fitch (8) 21, Burak  8, Fatih  6, Cemal (5) 4, Murat  8, İsmet (4), Mithat (4)
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Umut (7) 16, Johnson  10, Reha  8, Homan (5) 4, Ümit (7) 12, Williams (7) 13, Richards  7, Murat (4), Engin (4), Özgür (4) 1
1.PERİYOT: 31 - 13, 2.PERİYOT: 18 - 16, DEVRE: 49 - 29, 3.PERİYOT: 9 - 23, 4.PERİYOT: 17 - 19, MAÇ SKORU: 75 - 71 (G.Saray C.C.)
 Yukarı Dön
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:14.06.2007 ve Saat:14:49:24
Yılın transferini Efes Pilsen yaptı. Avrupa'nın en iyi koçları arasında gösterilen Benetton Treviso koçu David Blatt, Oktay Mahmuti'nin yerine geldi. Bu yıl Efes'te çok farklı şeyler görebiliriz. Bu transfer, çok kaliteli yabancıların da geleceğine işaret ediyor. Yoksa başka bir sürü cazip teklif varken Efes'i seçmezdi gibime geliyor. Mutlaka bir takım sözler almıştır.
 Yukarı Dön
 sleazy
 yine kayboldu...
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:14.06.2007 ve Saat:16:24:45
Bu sene bir çok takım koç değişikliğine gidiyor gibi... Son olarak Aydın Örs Fenerbahçeyi bıraktı. yerine tanjevic gelecek diye bir söylenti var. Beşiktaşa Ergin Ataman gelmiş. Darrüşafaka da Halil Üner konuşuluyormuş. Bu sene daha iyi bir lig bizi bekliyor gibi.. Özellikle Efesin bu sene avrupada daha başarılı olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde Telekom ve Fenerinde...

Yukarı Dön
 KG
 I'm Baack!
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:15.06.2007 ve Saat:10:42:55
Takımlar daha ciddi ataklar yapmaya başladı özellikle birleşmeden sonra güçlenen fenerbahçenin seviyesine çıkabilmek için Efes ve Beşiktaş olayı daha ciddiye alıyor.Gene de para konuşur diyorum

In our liFe there is IF, in our buSINess there is SIN, in our beLIEfs there is LIE, in our boDIEs there is DIE
''by Dave Mustaine''
 Yukarı Dön
 nevermind

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.06.2007 ve Saat:18:01:21

Fenerbahçe Ülker Aydın Örs'e yapılan vefasızlıktan sonra Tanjevic ile anlaştı. FB taraftarı olarak Aydın Örs'e yapılan haksızlık içimi çok burktu. Belki Aydın Örs ile devam etmemek doğru bir karardı ancak bu şekilde olmamalıydı.

Bu arada Kambala meselesi nasıl sonuca bağlanacak bilen var mı acaba. En son Amerika'da boksa merak sardığını söylemişti Aydın Örs. O konuda Profesyonel olmayı bile düşünüyormuş. Hadi hayırlısı. Dün gece şu Sinan'ı pataklayan adamdan öcümüzü alsa bari

Bu arada bir de ekleme yapayım.Efes Pilsen de David Blatt ile anlaşmış. Avrupa'nın en saygın koçlarından birini kadrosuna katmış oldu Efes Yönetimi. Bu da bu sene büyük yatırım peşinde olduklarının bir göstergesi.

Son düzenleme: sagolucky (Tarih: 17.06.2007 / Saat: 18:42:16)

40. yılımızda gümbür gümbür..
 Yukarı Dön
 tamburello
 En büyük Lakers'lı
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.06.2007 ve Saat:19:31:09
Aydın Örs'e yapılan akıl alır gibi değil. Hayır madem adama haksızlık yaptınız, bunu Tanjevic uğruna mı yaptınız? Bari şöyle Obradovic(yuh), Pini Gershon gibileri için yapsaydınız. Egosu tavan yapmış oyunculardan kurulu böyle bir takımı ancak Aydın Örs böyle oynatabilirdi. Yönetim hatasının farkına varacaktır bence, ama tabi çok geç olacak.

Bu yıl en büyük yatırımı şimdiye kadar tartışmasız Telekom yaptı. Önce Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılardan Michael Wright'ı tekrar getirdiler. Haluk ve Muratcan takımda tutuldu, Barış Özcan ve Bekir Yarangüme alındı. Asıl bomba iddia ise Khalid El-Amin'le büyük ölçüde anlaştıkları yönünde, Jagla ise muhtemelen gidici.
 Yukarı Dön
 SONoftheSUN
 Yuta Tabuse Fan
Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.06.2007 ve Saat:20:06:01
Khalid El-Amin benim gibi Beşiktaşlılar için bir efsane ama Telekom'un pasa dayalı sistemine ve Ankara'ya uyum sağlayabilecek mi abi sence?

say what you want about the Phoenix... undersized, not enough D, all flash, too many threes,  it's all part of the plan: EYES ON THE PRİZE  

Yukarı Dön
 pistol_pete_maravich

Bağlı değil
 Gönderilen Tarih:17.06.2007 ve Saat:21:30:49
Bir FenerBahçeli olarak bir transfere ilk defa sinirlendim. Aydın Örs gibi adamı Tanjevic gibi bir adama satmak hiç hoş değil.inşallah Orlando Magic'de olduğu gibi bir skandal burda da olur :-)
Tanjevic transferine hiç sıcak gözle bakmıyorum ama eskiden A.B.D milli takımına hep özenirdim çünkü nba takımları koçları milli takımı çalıştırıyordu ve bu mevzu hep kafama takılırdı ve bu acaba tbl'de olurmu diye düşünürdüm , ne yazikki oldu.
Ne diyeyim inşallah FenerBahçe'mize,Türk Basketboluna ve DAMİR MRSİÇ'e hayırlı olr.
 Yukarı Dön
 Sayfalar: 1 2 3 
 Forum AnaSayfa + Dünya Basketbolu + BEKO Basketbol Ligi